Holland Engineering

Inbraakbestendige en overvalwerende veiligheidskooi

Ervaring

Al ruim twintig jaar is Holland Engineering actief in de bouwkundige preventie van agressie, diefstal en gewapende overvallen in (openbare) gebouwen. Tot onze klanten behoren banken, edelmetaalhandel, juweliers, overheid, tankstations, winkels en zorginstellingen, van eenmansbedrijven tot multinationals. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze goederen met waarde (geld, sigaretten, medicijnen, documenten) bezitten of om moeten gaan met lastige klanten (publieke loketten, bedrijven in probleemwijken). Door bouwkundige beveiliging zijn het aantal overvallen in deze bedrijfstakken sterk gedaald, bij de gebouwen met een volledig geactiveerde beveiliging tot nul. Bouwkundige beveiliging werkt dan ook preventief.

Onze roots ligt in de bouwkundige constructie die zorgt voor de overval- en inbraakwerendheid van benzinestations. Er zijn door ons honderden gepantserde balies, kogelwerende kooien en beveiligde toegangssluizen gerealiseerd in België, Duitsland en Nederland. De kennis die wij opgedaan hebben in de overvalpreventie van tankstations, hebben wij vervolgens toegepast om onze producten te optimaliseren voor andere branches zoals ambassades, banken, winkels en ziekenhuizen.

Overvalwerende producten

Als wij een ruimte zo hebben beveiligd dat het personeel veilig is voor overvallen, spreken wij over een kogelwerende kooi. Deze kogelwerende kooi kan naast de muren van het gebouw bestaan uit vast of beweegbaar inbraak- en kogelbestendig glas, staalplaten en inbraak- en kogelbestendige deuren. Dezelfde deuren kunnen ook toegepast worden in een op afstand controleerbare toegangssluis. Deze elementen kunnen in zeer veel kleuren geleverd worden. De kogelwerende kooien worden in eigen beheer gemaakt, gemonteerd en indien nodig ontworpen.

Het ingenieursbureau van Holland Engineering heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van kogelwerend glas (in de volksmond kogelvrij glas genoemd) en het hefraam, in België guillotineraam genoemd. Het kogelwerende hefraam is dan ook onze specialiteit. Wij leveren uiteraard ook kogelbestendige vaste ramen en schuiframen in dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Een aantal varianten van deze ramen kunt u hier bekijken voor de heframen en voor de schuiframen. Kogelbestendig glas in de BR4NS klasse kan in één stuk geleverd worden tot een overspanning van over de 5 meter.

Werkzaamheden

Samen met onze op kwaliteit geselecteerde leveranciers en onderaannemers bieden wij u de volgende producten op het gebied van inbraak- en overvalpreventie aan:

 • Kogelwerende (in de volksmond kogelvrije) ramen: vast, verticaal (hefraam) bewegend of horizontaal (schuifraam) bewegend, indien gewenst profielloos. Holland Engineering kan glas in de zware C3SF klasse uit één stuk leveren met een lengte van ruim 5 meter. Onze ramen zijn voor elk type beveiligingsglas geschikt.
 • Toegangscontrole: gepantserde deuren en sassen, op afstand bestuurbaar.
 • Sloten: bedienbaar met een sleutel, code, pas, afstandsbediening of vingerafdruk.
 • Gepantserde meubels op maat en naar wens gemaakt, voorzien van kassalades, geldschuiflades en apparatuur.
 • Inbraakbestendige overvalwerende kooien: voorzien van een kogelwerend raam, een gepantserde balie en toegangsdeur voorzien van meerdere sloten.
 • Loketten beveiligd tegen agressie: geen kogelbestendig glas maar slagvast glas, indien gewenst te openen door middel van een elektrische aandrijving of handmatig.
 • Rolluiken.
 • Verbouwingswerkzaamheden door onze afbouwtak en vaste onderaannemers.

Diensten

Daarnaast bieden we ook de volgende ondersteunende diensten aan:

 • 24 uurs servicedienst voor noodreparaties en veiligstelling.
 • Advies op het gebied van regelgeving.
 • Bouwmanagement.
 • Tekenwerk.

Werkwijze

Wij werken volgens de VCA** standaard, wat staat voor de VGM Checklist Aannemers. De afkorting VGM betekent Veiligheid Gezondheid en Milieu. Tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden worden deze aspecten nauwlettend in de gaten gehouden. Een veilige werkvloer zorgt voor een beter eindresultaat en voor u voor de grootste veiligheid.

© 1983-2021

Twitter