Holland Engineering

Nieuws - Actuele Projecten

Een praktische, transparante en klantvriendelijke kogelwerende bescherming voor juweliers en de edelmetaalhandel.

Holland Engineering is al ruim twintig jaar actief in de kogelwerende overvalbeveiliging van banken en tankstations. Voor deze klanten leveren wij onder meer kogelwerende hef- en schuiframen en deuren. Door deze bouwkundige beveiliging zijn het aantal overvallen in deze bedrijfstakken sterk gedaald, bij de winkels met een volledig geactiveerde beveiliging tot nul.

Sinds een aantal jaren leveren wij dezelfde producten aan juweliers, de handel in edelmetaal en metaalrecyclingsbedrijven. Eén van onze recentste opdrachtgevers is Juwelier Jansen uit Rotterdam. Deze vooruitstrevende juwelier wilde na een gewapende overval, waarbij er ook is geschoten, een kogelbestendige beveiliging voor zijn personeel, toegangscontrole en een volledig nieuw interieur. Samen met deze klant hebben wij een kogelwerende kooi ontwikkeld die van vloer tot plafond voorzien is van zeer helder kogelwerend glas. Door ook het standaard opberg- en tentoonstellingsmeubel in deze kooi te integreren, oogt deze door zijn transparantie zeer klantvriendelijk, terwijl het tegelijkertijd zijn sterkte laat zien. De juwelier heeft maximale beveiliging die voor een klant geen belemmering zal zijn. Voor deze klant hebben wij geleverd:

  1. Een kogelwerende kooi met helder glas en een geïntegreerde display.
  2. Een toegangscontrole (sas) voorzien van kogel- en inbraakwerende deuren die zowel automatisch als op afstand te bedienen zijn.
  3. Diverse extra bouwkundige beveiligingsvoorzieningen.
  4. Een compleet verbouwde winkel, voorzien van een nieuwe vloer, wanden en plafond.
  5. Electra, data en loodgieterswerkzaamheden.
  6. Meubels op maat.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Op deze pagina vind u een overzicht van onze standaard werkzaamheden.

Een interview met Juwelier Jansen in zijn nieuwe winkel vindt u op de website van Metro.

Kogelwerende beveiliging voor President Obama.

Holland Engineering is door de Amerikaanse ambassade in Den Haag gevraagd om de suite in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk te beveiligen, waar President Obama gedurende de Nuclear Security Summit (NSS) 2014 verbleef. Het betrof het plaatsen van kogelwerende ramen achter de niet kogelbestendige ruiten van het hotel.

Wij zijn vereerd dat de Amerikaanse regering het vertrouwen in ons heeft om het laatste deel van de beveiliging van hun President aan ons toe te vertrouwen. Wij zijn trots dat wij de veiligheid van President Obama, gedurende zijn verblijf in Noordwijk, hebben kunnen waarborgen.

Kogelwerende ramen ter bescherming van de suite van President Obama

Tweedelig hefraam met een overspanning van zes meter.

In het Belgische Hove heeft Holland Engineering een hefraam in een huis gemonteerd. Een guillotineraam in een woonhuis is op zich al bijzonder, maar deze is helemaal speciaal. Het bij het huis horende zwembad loopt gedeeltelijk naar binnen door. In gesloten toestand zorgt het hefraam, samen met de beweegbare vloer van het zwembad, ervoor dat er zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Indien men wilt zwemmen, laat men de vloer van het zwembad zakken en opent men het zes meter lange tweedelige hefraam. Hierdoor ontstaat er boven het wateroppervlak een opening van 12 vierkante meter. Uiteraard is er bij het ontwerp en bouw van het hefraam rekening gehouden met de bijzondere eisen die een zwembad stelt.

© 1983-2021

Twitter